Ingredientes
- Atún (o bonito)
- Cebolla
- Tomate maduro
- Pimientos rojos y verdes
- Vino blanco
- Tomillo
- Laurel
- Sal
- Pimienta
- Aceite de oliva
1. Verduras
Por un lado, se cortan en tiritas más o menos finas la cebolla y los pimientos que vayamos a usar (mejor si cogemos de las dos clases, ya que además de hacer el plato más sabroso, lo hace más vistoso), y se fríen en una sartén con un poco de aceite hasta que la cebolla se ponga transparente.
Por otro lado, se pela el tomate y se corta a daditos (sin simientes), se añade al sofrito y se mezclan todos estos ingredientes.
2. Aderezo y pescado
A continuación se añade un buen vaso de vino blanco, un puñadito de sal, pimienta y las hierbas aromáticas (tomillo y una hoja de laurel), y se deja cocer todo durante unos 15 minutos. Y por último, añade los filetes de atún y deja que se cueza todo unos 10 minutos más a fuego lento. Un guiso rápido, delicioso y colorido!
NOTA: Si te gusta "hacer barquitos con el pan", tapa la sartén mientras se cuece el guiso para que no se evapore toda esa salsita.
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Ingredients
- Tuna (or bonito)
- Onion
- Ripe tomato
- Green and red peppers
- White wine
- Thyme
- Bay leaf
- Thyme
- Bay leaf
- Salt
- Ground black pepper
- Ground black pepper
- Olive oil
1. Vegetables
On the one hand, cut into strips the onion, and the red and green peppers (it will be more flavourful and more eye-catching because of the different colours); then, fry slightly in a pan with a little olive oil until onion is translucent.
On the other hand, peel the tomato and cut into dices (without seeds), add into the frying pan and mix all the ingredients.
On the other hand, peel the tomato and cut into dices (without seeds), add into the frying pan and mix all the ingredients.
2. Dressing & fish
Next, add a good glass of white wine, a handful of salt, ground black pepper and the aromatic herbs (thyme and a bay leaf), and leave everything to cook for about 15 minutes. Finally, add the fish fillets (tuna or bonito) and let the stew simmer for 10 minutes. It's a quick stew, delighful and colourful!
NOTA: If you like to dip your bread into the sauce, you should cover the frying pan while the stew is being cooked to avoid the evaporation.
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